Close Panel

Not a member yet?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin tempus, eros et vestibulum accumsan, augue nisi laoreet est, dapibus vehicula tortor lectus eget felis.

Find out more

„A legnagyobb magyar” gróf Széchenyi István faluja - Nagycenk

Nagycenk mindössze 12 km-re fekszik Soprontól, a 84. sz. és 85. sz. főközlekedési utak találkozásánál. Lakóinak száma 1870 fő. A település neve összeforrott a Széchenyi családéval.

A faluban élt és itt is nyugszik Széchényi Ferenc gróf, és fia Széchenyi István a reformkor kiemelkedő politikusa. Örökségüket őrzik a Nagycenken fellelhető Széchenyi emlékhelyek, melyek állag megóvására különösen odafigyelünk. Nagy öröm a település számára, hogy tagja a közös pályázatnak. Fontos dolog a turizmus fejlesztése, amelyet csak összefogva lehet megvalósítani, együtt könnyebb is, hiszen mindenki más szakmai tapasztalattal rendelkezik e témában.

Turizmus fejlesztésünk jelszava: Hozzuk el közösen Nagycenkre a világot..., mindent megteszünk, hogy ez meg is valósulhasson! Ebben segít a megnyert pályázati lehetőség, hisz ennek keretében 13 db tájékoztató oszlop, 6db üdvözlő tábla, 4 db attrakciós tábla (térképpel ill. emlékhely bemutatóval) kerülhet kihelyezésre. Ezek jelenleg nagyon hiányoznak a településről, az ideérkező turisták nehezen tudnak tájékozódni, hiszen az említett emlékhelyek nagyobb távolságban találhatóak egymástól (Széchenyi-kastély Emlékmúzeum, Mauzóleum, Hársfasor, Skanzen, Múzeumvasút, Templom).

A közös prospektus megjelentetése is kiváló alkalom arra, hogy településünket még jobban meg ismerhessék az idelátogató turisták, illetve kedvet keltsük a Nagycenken való kalandozásokra a kiadványt olvasókban.

Honlap: www.nagycenk.hu

Röviden a projektről...

A GySEV Zrt. a konzorciumi tagokkal partnerségben a „legnagyobb magyar” emlékéhez méltó turisztikai attrakciófejlesztés mellett kötelezte el magát.

A projekt célja a „Széchenyi faluja” turisztikai brand létrehozása, mellyel megteremtik a település turisztikai attrakcióinak összekötését.

Célok

Nagycenk község turisztikai fejlesztése, kulturális, építészeti örökségének, természeti értékeinek megóvása.

Tevékenységek

...

Együttműködő szervezetek

...