Close Panel

Not a member yet?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin tempus, eros et vestibulum accumsan, augue nisi laoreet est, dapibus vehicula tortor lectus eget felis.

Find out more

Nagycenki Római Katolikus Plébánia

A Nagycenki Egyházközség Henczel Szabolcs plébános úr erőfeszítéseinek köszönhetően jelentős összegű pályázati finanszírozáshoz jutott. Ennek köszönhetően a nagycenki Szent István templom a Széchenyi Mauzóleum és a plébánia épülete felújítására, átépítésre kerül.

A tervek szerint felújításra kerül a templom tornya és a tetőszerkezet, valamint új vakolatot kap a falazat. A mauzóleum épülete is megújul, alagcsövezéssel és légáteresztő vakolat felvitelével kerül kiküszöbölésre a nedvesedés és a salétromosodás, valamint a temető bejáratától a mauzóleumig térkővel kirakott útburkolat létesül. A plébánia épülete is átépítésre, tatarozásra kerül, az udvaron pedig egy az uniós szabályoknak is megfelelő játszótér épül.

Honlap: www.szechenyimauzoleum.hu

Röviden a projektről...

A GySEV Zrt. a konzorciumi tagokkal partnerségben a „legnagyobb magyar” emlékéhez méltó turisztikai attrakciófejlesztés mellett kötelezte el magát.

A projekt célja a „Széchenyi faluja” turisztikai brand létrehozása, mellyel megteremtik a település turisztikai attrakcióinak összekötését.

Célok

Nagycenk község turisztikai fejlesztése, kulturális, építészeti örökségének, természeti értékeinek megóvása.

Tevékenységek

...

Együttműködő szervezetek

...