Close Panel

Not a member yet?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin tempus, eros et vestibulum accumsan, augue nisi laoreet est, dapibus vehicula tortor lectus eget felis.

Find out more

Sajtómegjelenések

Az MR6 - a régió rádiója is beszámolt a projektindító eseményről. Az összeállítás az alábbi lejátszó segítségével hallgatható meg:

   

A fejlesztés során megújul a templom, a mauzóleum, a régi mozdonyok, de új sétány kialakítását is tervezik. A napokban indul és ősszel várhatóan be is fejeződik az a nagyszabású fejlesztés, amitől még több turista érkezését remélik Nagycenken. A tervek megvalósításán dolgozó partnerek élményparkot, új sétányt álmodtak, s felújítások sorát tervezik.

   

Az alábbi lineken megtekinthető a MTV munkatársai által a konzorciumi partnerek képviselőivel készített riportok, illetve projektnyitó-rendezvényen tartott sajtótájékoztató!

   

Az alábbi lineken megtekinthető a PULZUS TV munkatársai által a konzorciumi partnerek képviselőivel készített riportok, illetve projektnyitó-rendezvényen tartott sajtótájékoztató.

 

   

Az új Széchenyi Terv részeként „A régió történelmi és kulturális örökségének fenntartható hasznosítása, valamint a természeti értékeken alapuló aktív turisztikai programok” pályázaton való induláshoz a GYSEV Zrt. vezetésével konzorcium szerveződött, hogy együttesen jussanak forráshoz Széchenyi egykori faluja turisztikai attrakciójának fejlesztéséhez.

   

Széchenyi István falujának turisztikai vonzerejét növelik több mint 233,5 millió forintos beruházással, ennek során egyebek között fejlesztik a nagycenki Széchenyi Múzeumvasutat, felújítják a " legnagyobb magyar" útmutatásai alapján tervezett Szent István plébániatemplomot és rendezik a mauzóleum környékét, ahol az országépítő államférfi nyugszik.

   

Széchenyi István falujának turisztikai vonzerejét kívánják növelni azzal, hogy fejlesztik a nagycenki Széchenyi Múzeumvasutat, felújítják a Széchenyi útmutatásai alapján tervezett Szent István plébániatemplomot és rendezik a mauzóleum környékét, ahol az országépítő magyar államférfi nyugszik.

   

Nagycenken fejlesztik a Széchenyi Múzeumvasutat, felújítják a Szent István plébániatemplomot és rendezik a mauzóleum környékét, ahol az országépítő államférfi nyugszik.

   

2010 októberében, a GySEV Zrt számára ítéltek meg 185 millió forint támogatást a Széchenyi faluja - Nagycenk kisléptékű turisztikai attrakciófejlesztése projekt megvalósítására.

A beruházás teljes költsége várhatóan 233 millió forint lesz.A GySEV Zrt. a konzorciumi tagokkal partnerségben a “legnagyobb magyar” emlékéhez méltó turisztikai attrakciófejlesztés mellett kötelezte el magát. A projekt célja a “Széchenyi faluja” turisztikai brand létrehozása, mellyel megteremtik a település turisztikai attrakcióinak összekötését. Az új turisztikai attrakció hozzájárul a látogatottság növeléséhez és a szezonalitás csökkentéséhez.

Kattintson ide és olvassa el a teljes cikket a TurizmusInfo.com oldalon!

   

Megújul a nagycenki múzeumvasút és a skanzen, új vendéglátóhely nyílik, továbbá információs táblákat helyeznek ki a településen. A GYSEV Zrt. a konzorciumi tagokkal összefogva a legnagyobb magyar  emlékéhez méltó fejlesztést hajt végre Nagycenken.

Ennek során alakítják ki a Széchenyi faluja turisztikai-kínálati együttest. A projekt során a GYSEV Zrt. fejleszti a Széchenyi Múzeumvasutat és Kisvasúti skanzent. Felújítja a kiállított mozdonyokat és járműveket. Információs táblákat helyeznek ki a skanzen területén, valamint a szolgálati helyek napelemes energiaellátását is megoldják. A Cenki Gastro Team Kft. a múzeumvasút épületének átalakítását és bővítését tűzte ki céljául: újabb vendéglátóhelyet alakítanak ki. A Nagycenki Római Katolikus Plébánia a Széchenyi Mauzóleum látogathatósági feltételeinek javítását, a múzeumhoz vezető sétány (allé) kialakítását hajtja végre, valamint befejeződik a Szent István Plébániatemplom külső felújítása és akadálymentesítése. A nagycenki önkormányzata a település egészét átfogó, többnyelvű tájékoztató táblarendszert telepít, valamint kiadványt is készít.

Kattintson ide és olvasasa el a teljes cikket a Kisalföld oldalain!

   

Röviden a projektről...

A GySEV Zrt. a konzorciumi tagokkal partnerségben a „legnagyobb magyar” emlékéhez méltó turisztikai attrakciófejlesztés mellett kötelezte el magát.

A projekt célja a „Széchenyi faluja” turisztikai brand létrehozása, mellyel megteremtik a település turisztikai attrakcióinak összekötését.

Célok

Nagycenk község turisztikai fejlesztése, kulturális, építészeti örökségének, természeti értékeinek megóvása.

Tevékenységek

...

Együttműködő szervezetek

...