Close Panel

Not a member yet?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin tempus, eros et vestibulum accumsan, augue nisi laoreet est, dapibus vehicula tortor lectus eget felis.

Find out more

Széchenyi faluja épül Nagycenken

Megújul a nagycenki múzeumvasút és a skanzen, új vendéglátóhely nyílik, továbbá információs táblákat helyeznek ki a településen. A GYSEV Zrt. a konzorciumi tagokkal összefogva a legnagyobb magyar  emlékéhez méltó fejlesztést hajt végre Nagycenken.

Ennek során alakítják ki a Széchenyi faluja turisztikai-kínálati együttest. A projekt során a GYSEV Zrt. fejleszti a Széchenyi Múzeumvasutat és Kisvasúti skanzent. Felújítja a kiállított mozdonyokat és járműveket. Információs táblákat helyeznek ki a skanzen területén, valamint a szolgálati helyek napelemes energiaellátását is megoldják. A Cenki Gastro Team Kft. a múzeumvasút épületének átalakítását és bővítését tűzte ki céljául: újabb vendéglátóhelyet alakítanak ki. A Nagycenki Római Katolikus Plébánia a Széchenyi Mauzóleum látogathatósági feltételeinek javítását, a múzeumhoz vezető sétány (allé) kialakítását hajtja végre, valamint befejeződik a Szent István Plébániatemplom külső felújítása és akadálymentesítése. A nagycenki önkormányzata a település egészét átfogó, többnyelvű tájékoztató táblarendszert telepít, valamint kiadványt is készít.

Kattintson ide és olvasasa el a teljes cikket a Kisalföld oldalain!

Röviden a projektről...

A GySEV Zrt. a konzorciumi tagokkal partnerségben a „legnagyobb magyar” emlékéhez méltó turisztikai attrakciófejlesztés mellett kötelezte el magát.

A projekt célja a „Széchenyi faluja” turisztikai brand létrehozása, mellyel megteremtik a település turisztikai attrakcióinak összekötését.

Célok

Nagycenk község turisztikai fejlesztése, kulturális, építészeti örökségének, természeti értékeinek megóvása.

Tevékenységek

...

Együttműködő szervezetek

...