Close Panel

Not a member yet?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin tempus, eros et vestibulum accumsan, augue nisi laoreet est, dapibus vehicula tortor lectus eget felis.

Find out more

Újjászületnek Nagycenk attrakciói

Széchenyi István falujának turisztikai vonzerejét kívánják növelni azzal, hogy fejlesztik a nagycenki Széchenyi Múzeumvasutat, felújítják a Széchenyi útmutatásai alapján tervezett Szent István plébániatemplomot és rendezik a mauzóleum környékét, ahol az országépítő magyar államférfi nyugszik.
Reformkori fejlesztések játszótere

A beruházásokról Ivánkovics Ottó polgármester tájékoztatta a sajtót. A beruházás során elvégzik a Szent István plébániatemplom küls? felújítását. A háromhajós neoromán stílusú templomot Széchenyi István útmutatásai szerint Ybl Miklós tervezte.

A plébánia udvarán gyerekeknek kalandparkot alakítanak ki olyan játékokkal,- egyebek között Lánchíd alakú csúszdával,- amelyek a Lánchíd épít?jének, a Magyar Tudományos Akadémia megalapítójának emlékét idézik.

A GySEV újítja fel a múzeumvasútat

A Széchenyi Múzeumvasút és a járm? skanzen fejlesztését az üzemeltet? Gy?r-Sopron-Ebenfurti Vasút hajtja végre. Napkollektorokkal oldják meg az állomásokon lév? szolgálati helyek energiaellátását. A Fert?boz és a nagycenki Széchenyi kastély között közleked? kisvasutat az idei tavaszi idényben el?ször szombaton indították.

2012 februárjában készül el

A helyi önkormányzat pedig többnyelv? táblarendszert helyez el a községben a hazai és a külföldi vendégek könnyebb tájékozódása érdekében. A konzorcium a teljes fejlesztést jöv? év februárjában fejezi be a tervek szerint.

Kattintson ide és olvassa el a teljes cikket az ORF oldalain!

Röviden a projektről...

A GySEV Zrt. a konzorciumi tagokkal partnerségben a „legnagyobb magyar” emlékéhez méltó turisztikai attrakciófejlesztés mellett kötelezte el magát.

A projekt célja a „Széchenyi faluja” turisztikai brand létrehozása, mellyel megteremtik a település turisztikai attrakcióinak összekötését.

Célok

Nagycenk község turisztikai fejlesztése, kulturális, építészeti örökségének, természeti értékeinek megóvása.

Tevékenységek

...

Együttműködő szervezetek

...